Financiële zelfredzaamheid

Het overlijden van een dierbare haalt de balans uit uw leven, zowel emotioneel als financieel. Uw leven en uw rol daarin veranderen. Zeker als u ineens degene bent die verantwoordelijk is voor de financiën. Misschien wel voor het eerst. Weet u waar u moet beginnen, hoe u uw budget sluitend krijgt of zelfs hoe u moet pinnen? Soms kunnen vrienden of familie u daarbij helpen maar soms is het prettig of juist beter dat een onafhankelijk iemand met kennis en ervaring u begeleid en u leert om het zelf te doen. De Uitvaart Voorbij helpt u die financiële balans te vinden.

Intensieve begeleiding naar financiële zelfredzaamheid

Weet u hoe u er financieel voor stond voor het overlijden van uw dierbare en weet u hoe u er nu voor staat? Als u niet snel de financiën gaat beheren kan dat problemen opleveren en zelfs leiden tot schulden. De Uitvaart Voorbij biedt intensieve begeleiding naar financiële zelfredzaamheid. We leren u praktische zaken zoals pinnen, internetbankieren en een budget opstellen.  Praktisch, helder en geduldig. Wij helpen u daarnaast concreet in bijvoorbeeld de volgende situaties.

  • Hoe doet u aangifte inkomstenbelasting?
  • Hoe regelt u eventuele toeslagen?
  • Hoe gaat u om met aanslagen gemeentelijke belastingen?
  • Hoe zorgt u dat u uw financiële verplichtingen nakomt?
  • Hoe gaat u om met eventuele schulden?

Als het niet gaat

We zijn ons ervan bewust dat u een bijzonder moeilijke tijd doormaakt en bieden hiervoor volop ruimte door ons luisterend oor. Tegelijkertijd helpen wij u de financiële balans te vinden. Als u daarbij permanent hulp bij nodig blijkt te hebben, dan worden de opties met u doorgenomen en wordt u doorverwezen naar de juiste instantie.